Kindercoach opleiding

Als jij gek bent op kinderen dan is een baan als kindercoach wellicht iets voor jou. Deze opleiding kan je bij TC Academy volgen en zo kinderen en hun ouders op de juiste manier helpen bij de ontwikkeling en opvoeding. Het kind staat bij een kindercoach centraal en je kijkt als coach niet naar de oorzaak van het probleem, maar naar mogelijkheden voor het kind om het probleem aan te pakken. Deze problemen kunnen van verschillende aard zijn. Zo kan het gaan om leerproblemen, druk gedrag of emotionele problemen. Als kindercoach stel je vragen en stel je uiteindelijk een behandelplan op.

Theorie en praktijk

TC Academy gelooft erin dat je leert door te doen en dat zal ook tijdens de kindercoach opleiding centraal staan. Het curriculum van de opleiding is een balans tussen theorie en praktijk, zodat je jouw kennis direct kan toepassen in de praktijk. Je hebt lesdagen, stage, intervisiebijeenkomsten en daarnaast doe je aan zelfstudie. De opleiding begint in het voorjaar en in het najaar, zodat je zelf kan bepalen wanneer jij de studie wil volgen. Zo pas jij de opleiding makkelijk aan op jouw schema. Deze training is geschikt als je al coach bent en je jouw vaardigheden wil ontwikkelen als kindercoach, maar ook als je nog geen coach bent is deze opleiding erg geschikt.

 De opleiding

De kindercoach opleiding van TC Academy bestaat onder meer uit 16 lesdagen, waarbij je leert over jouw competenties als coach, de basisvaardigheden van het coachen, de ontwikkelingsfase en het kindercoachproces, de kindercoach in het werkveld en verdieping van het kindercoachen. Na elke module volgt een intervisiebijeenkomst, waarbij je samen met medestudenten reflecteert op het leerproces en op jezelf als kindercoach. Uiteindelijk verzorg je een coachtraject met een coachee en verdedig jij jouw gemaakte logboek. Als je deze laatste fase goed afrond dan krijg je in 9 maanden een erkend kindercoach diploma en kan je aan de slag om kinderen te coachen.