Wat te doen als jouw medewerker een ongeval heeft gehad op bedrijfslocatie

letselschade arbeidsongeval

Een ongeluk op de werkvloer kan altijd gebeuren. Het is ook niet voor niets belangrijk om de veiligheidseisen hoog te houden. Mocht er toch een werknemer een letselschade arbeidsongeval oplopen, is het belangrijk om te weten wat je moet en kunt doen. In dit artikel lees je wat je als bedrijf moet regelen bij letselschade door een arbeidsongeval bij jou op de werkvloer.

Letselschade

De werknemer in kwestie kan een letselschadeclaim indienen. Je moet dus goed voorbereid zijn op een eventuele juridische zaak. Je bent als werkgever verplicht om een veilige werkplek te bieden en bent verantwoordelijk voor het welzijn van jouw mensen op locatie. Schakel hulp in bij het regelen van letselschade. Dit kan ook via een mediator en onderling worden opgelost.

letselschade arbeidsongeval

Verzekeringen

Het is belangrijk om je als bedrijf te verzekeren tegen ongevallen op locatie. Op deze manier ben jij en zijn jouw mensen verzekerd bij eventuele (lichamelijke ) schade. Zo’n verzekering kun je vergelijken met een aansprakelijkheidsverzekering. Het kan je een hoop geld schelen, wanneer je goed verzekerd bent.

Vervanging vinden

Wanneer een werknemer is uitgeschakeld, kan dit een flinke invloed hebben op de prestaties. Hoe vervelend het is ook is, er moet doorgegaan worden. Wanneer jouw werknemer tijdelijk niet kan werken, is het belangrijk om een goede vervanging te vinden. Regel daarom snel sollicitatierondes om tijdelijk een vervanger in te schakelen.

Veiligheid op de werkvloer

Voorkomen is beter als genezen. Wanneer er een ongeval plaatsvindt, is het belangrijk om hier van te leren. Zorg dat de locatie veiliger is om een dergelijk ongeval in de toekomst te voorkomen. Ook kun je speciale trainingen regelen voor jouw werknemers om ze veiliger te kunnen laten werken. Denk bijvoorbeeld aan speciale cursussen, zoals een EHBO cursus of een VCA certificaat.

Letselschade bij een arbeidsongeval is zeer ingrijpend. Zowel voor de werknemers, als voor het hele team en de werkgever. Het is dus belangrijk dat je weet wat je moet doen, wanneer onverhoopt zoiets gebeurt op de werkvloer. Regel de juridische zaken, zorg voor goede verzekeringen en kijk hoe je letselschade in de toekomst beter kunt voorkomen.