Wanneer je tom zitting strafblad hebt

tom zitting strafblad

Een tom zitting strafblad, wil zeggen dat je bent veroordeeld voor een wetsovertreding. Vaak kan dit een klein vergrijp zijn, zoals een verkeersovertreding, rijden door rood licht. Maar ook andere overtredingen kunnen hier aan bod komen. Wanneer je voor zo een vergrijp een werkstraf of een boete zal krijgen, is het verstandig om hier eerst een advocaat bij te halen. Want deze manier van een zitting wil ook zeggen dat er geen rechter aan te pas komt. De straf wordt als het ware door de officier van justitie voorgelegd en hier heb je 14 dagen de tijd voor om het te accepteren. Vaak kan een advocaat ervoor zorgen dat een straf misschien lager uit valt of helemaal kan vervallen.

Een tom zitting strafblad krijgen

Het is nooit fijn om met justitie in aanraking te komen. Daarom is het verstandig om geen wetsovertredingen te maken en je houden aan de wet. Doe je dit niet, dan kunnen er vervelende consequenties aan vast zitten. Taakstraffen, zoals een werkstraf of een geldboete kunnen het gevolg zijn.

Veel mensen hebben de fout gemaakt, bewust of onbewust en zijn hierdoor met justitie in aanraking gekomen. veel van deze zaken zijn bij de rechter voorgekomen en de kans is groot dat een straf hoger is uitgevallen dan nodig. Het is daarom altijd aan te raden, zodra je een wetsovertreding hebt begaag, hier een advocaat voor in te schakelen. Zij weten veel meer over deze zaak en kunnen helpen bij een strafbeschikking.