Op zoek naar een free seo checker?

free seo checker

Ben jij opzoek naar een manier waarop je beter vindbaar wordt online via een zoekmachine zoals google? In dat geval zou je op zoek kunnen zijn naar een dienst zoals seo, seo is een verzamelwoord en bevat een hoop verschillende onderdelen die allemaal te maken hebben met technische informatie rondom jouw website. Wanneer je aan seo doet ben je dan ook actief bezig om jouw website te optimaliseren voor google, wanneer een website geoptimaliseerd is aan de hand van seo zou je dan ook beter vindbaar worden online. Google geeft namelijk elke website een ranking, deze ranking krijg jij zelf net te weten maar hoe hoger een ranking hoe hoger jij in een zoekopdracht komt. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je veel concurrentie hebt op een bepaalde zoekopdracht, bijna niemand gaat naar de 2e of 3e pagina tijden een zoekopdracht en hierdoor is het dan ook erg belangrijk voor bedrijven dat ze hoog op een zoekopdracht staan aangezien ze anders haast geen bezoekers krijgen. Je kan dit soort diensten ook zelf doen, hiervoor kan je een free seo checker gebruiken om erachter te komen wat er allemaal moet gebeuren. 

Veel checkers

Je hebt erg veel online tools die je tegenkomt wanneer je opzoek bent naar een free seo checker, dit komt dan ook omdat er veel bedrijven zijn die dit soort diensten aanbieden. Je moet dan ook wel opletten welke je gebruikt aangezien sommige van deze gratis checkers wel geld kosten of in de gratis versie niet alle informatie weergeven die jij soms wel nodig hebt. Je hebt dan ook de keuze uit verschillende gratis maar ook betaalde checkers, in sommige gevallen kan je met de gratis versie wel de standaard informatie zien maar kan je niet echt de diepte in gaan aangezien je daarvoor moet betalen. 

Wat wordt er gecheckt?

Je kan dus een free seo checker gebruiken voor jouw website of die van een concurrent om bepaalde informatie te krijgen, maar wat wordt er nou eigenlijk gecheckt? In principe doet zo’n checker allerlei informatie achterhalen wat invloed heeft op jouw ranking, denk hierbij aan de usability van een website zoals headers of bepaalde omschrijvingen maar ook backlinks of dode links. Het verschilt natuurlijk welke checker je gebruikt maar deze onderdelen kan je sowieso verwachten te krijgen bij een free seo checker. 

Hoe moet ik er en kiezen?

Een free seo checker kan een goede toevoeging zijn waardoor jij erachter kunt komen hoe jouw website ervoor staat op het gebied van seo, stel je voor jij wilt gewoon wat algemene informatie kan je hiervoor bijna elke checker gebruiken. Let dan wel goed op wat je allemaal voor informatie krijgt en maak dan een keuze, omdat het gratis is kan je ook een paar verschillende gebruiken.