Als ondernemer per Whatsapp communiceren? Gebruik de Business app!

online marketing tools

De laatste jaren is Whatsapp zonder meer een van de meest populaire manieren om met elkaar te communiceren wanneer je niet bij elkaar in de onmiddellijke nabijheid bent. Whatsappen is daarmee zelfs heel wat meer geliefder dan het ouderwetse bellen. De laatste jaren is het bovendien voor bedrijven steeds gebruikelijker geworden om zich via Whatsapp te profileren. Hierbij kun je als ondernemer de reguliere versie van Whatsapp gebruiken, maar als je het goed wilt aanpakken is het verstandig om Whatsapp Business op je smartphone te installeren. Met Whatsapp Business heb je meer functionaliteiten, mede waardoor je dit ook zou kunnen zien als een van je nieuwste Google Marketing artikelen. Over deze functionaliteiten lees je hieronder meer, waarna je ook leest welke voordelen dit alles biedt.

Google Marketing artikelen

Met de Whatsapp Business app heb je deze extra mogelijkheden

Met Whatsapp Business kun je alles wat je ook met de reguliere versie van Whatsapp kunt, maar de zakelijke variant biedt je deze extra’s:

• Je kunt van je zakelijke Whatsapp-account een bedrijfspagina maken. Daarop kun je bijvoorbeeld contactgegevens, openingstijden en korte mededelingen kwijt.

• Het is mogelijk automatische antwoorden op te stellen en te versturen, bijvoorbeeld naar consumenten die buiten je werktijden een bericht sturen of mensen die een van de meest gestelde vragen stellen.

• Je hebt extra functionaliteiten met het beheren van je contacten, die je handiger kunt ‘labelen’ en indelen dan met de reguliere Whatsapp.

• Je kunt statistieken inzien over aantallen berichten en reactietijden.

Welke voordelen biedt Whatsapp Business?

Als bedrijf gebruikmaken van Whatsapp Business kan je de volgende voordelen opleveren:

• Het staat altijd goed en professioneel als je met je tijd meegaat. Als consumenten je alleen telefonisch en via e-mail kunnen bereiken is dat dus een tikkeltje ouderwets. 

• Contact opnemen via Whatsapp vinden veel consumenten laagdrempelig en dus fijn. Het aantal contactopnames van je onderneming kan door Whatsapp Business dus stijgen, met mogelijk ook meer afzet tot gevolg.