Zo maak jij een aantrekkelijke website

Als website-eigenaar wil je natuurlijk dat je websitebezoekers zo lang mogelijk op je website blijven. Ook wil je misschien dat ze iets bestellen of zich aanmelden. Het is daarom belangrijk dat je website er aantrekkelijk uitziet. Alleen hoe zorg je hier nu eigenlijk voor? Hieronder lees je drie handige tips voor webdesign Waalwijk.

Webdesign Waalwijk

1. Gebruik de juiste kleurcombinaties

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste kleurcombinaties gebruikt. Het is vaak het makkelijkst en het beste om de kleuren uit je huisstijl te gebruiken. Dit is voor je klanten ook herkenbaar en deze kleuren passen bij elkaar.

Eventueel kun je daarnaast ook andere kleuren gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld neutrale kleuren als zwart, grijs en wit of lichte en donkere varianten op je huisstijl kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om knoppen een heel andere opvallende kleur te geven.

2. Plaats foto’s

Webdesign Waalwijk

Websites met alleen tekst zijn vaak niet aantrekkelijk. Je kunt hier eigenlijk alleen mee wegkomen als je een website hebt over financiën of IT, maar ook dan kan het goed zijn om af en toe een foto, tabel of grafiek te plaatsen. Maak dus altijd gebruik van foto’s en vul dit eventueel aan met video’s, grafieken en tabellen. Zo maak je je teksten ook visueel.

3. Zorg voor een duidelijke navigatie

Een aantrekkelijke website ziet er niet alleen heel goed uit, maar is ook makkelijk in gebruik. Je websitebezoekers moeten makkelijk kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Zorg dus voor een duidelijk menu, een goede interne linkstructuur en duidelijke call-to-actions.