Word het beste visitekaartje

Ja, het kan echt. Het beste visitekaartje worden voor een bedrijf. Hoe dan vraag jij je af? Nou, heel gemakkelijk, door de meest perfecte secretaresse worden. Dit beroep werd nogal eens al saai bestempeld. Maar met andere benamingen wordt deze belangrijke functie weer nieuw leven ingeblazen. Organisaties kunnen nu eenmaal niet zonder een goede management assistent. En dat kan jij worden!

Er zijn minstens drie redenen om dit interessante vak te leren

Met een Fabius opleiding ben je verzekerd van een goede ondersteuning, en tevens geschikt voor jouw re-integratie of als herintreder opleiding. Je zal snel een onmisbare spil van een organisatie worden, want:

1. Jij bent de eerste indruk

De eerste reden is het wel het eerder genoemde visitekaartje. Als ‘personal assistent’ ben je tegenwoordig geen ‘typemiep’ meer. Vaak heb jij het eerste contact met klanten. En je weet wat ze zeggen over een eerste indruk. Je zal vriendelijk, professioneel, sociaal, tactvol en bedrijfsgericht moeten zijn. Het is een zeer belangrijke en afwisselende baan.

2. Jij bent een vertrouwenspersoon

Als assistente van het management krijg je te maken met vertrouwelijke informatie, dit geeft jou een verfijnde taak binnen het bedrijf. Je bent dus niet enkel een contactpersoon, maar tevens een vertrouwenspersoon binnen het team. Iedereen zal je kennen, medewerkers en klanten. Secretaresse worden is een interessante keus als opleiding.

3. Jij organiseert en maakt selecties

Onderschat de functie van een assistent niet, eigenlijk begint het management bij jou. Bijvoorbeeld in de correspondentie, wat is belangrijk en wat niet? Vele zaken kan je helemaal zelf afhandelen, bij twijfel raadpleeg jij de manager. Zo kan jij hem of haar ontlasten in de functie. Alternatieven zijn mogelijk functies als medewerker projectadministratie of medewerker klantenservice.