Wat te doen bij een faillissement

schuldhulpverlening

Het is niet niks, je bedrijf kan niet meer aan de kosten voldoen en wordt failliet verklaard. Maar wat doe je dan? Zelf ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf die mij hier in kan helpen. Voor 12 jaar heb ik een onderneming gehad in het aanbieden van speelgoed van hout, maar ik heb er afgelopen jaar de stekker eruit getrokken aangezien ik er al jaren geen winsten meer uithaal. De schulden hebben zich opgestapeld en nu moet ik deze dus afbetalen. Aangezien ik een eenmanszaak had ben ik hier ook volledig voor aansprakelijk ben.

Na een tijdje ben ik op zoek gegaan naar een partij die mij uit deze financiële rompslomp kon halen en door de bomen het bos weer kan zien. Het kost natuurlijk ook geld om een schuldhulpverlening aan te vragen, maar op het einde van rit hou je meer geld over. Het bedrijf dat mij heeft geholpen heeft eerst mijn financiële situatie geanalyseerd en daarna de mogelijkheden voorgelegd. Het is niet fijn om dit mee te maken, maar het heeft geen nut om niet voor de gevolgen in te staan als je dit meemaakt. Schulden bouwen zich op en je kan er niet voor verschuilen. Het klinkt nogal beangstigend maar om dit op de juiste manier te accepteren is het noodzakelijk om dit toe te geven en hier ook verantwoordelijkheid voor te nemen.