Waarom een vps server in Nederland een goed idee is

Als je een website wilt hosten op een server dan kun je kiezen voor een vps server in Nederland. Je huurt dan een gedeelte van een grotere server. Je hoeft dan geen eigen dedicated server meer aan te schaffen. In dit artikel lees je waarom het huren van een vps server in Nederland een goed idee is.

Een vps server in Nederland bespaart kosten

Zoals al gezegd huur je bij een vps server in Nederland een klein gedeelte van een grotere server. Doordat je zelf geen server meer aan hoeft te schaffen bespaart dat heel veel kosten. Ga wel na of een klein gedeelte van een server genoeg is voor jouw gebruik van de server.

Kwalitatief goede servers

Je kunt voor weinig geld al een zeer goede server tot je beschikking hebben. Je kunt namelijk zelf je pakket samenstellen. Hiermee kies je voor de prestaties die jij nodig hebt voor je website of gameserver. Zo is voor een lichte blog 512 MB RAM geheugen genoeg. Voor een zware applicatie ben je echter meer geheugen en dus geld kwijt.

Je eigen server in eigen beheer

Het voordeel van een vps server tegenover shared hosting is het feit dat jij de baas bent over jouw server. Jij bepaalt hoe deze wordt ingesteld en wat ermee gebeurt. Je bent daarom helemaal vrij in het technische gedeelte van jouw server.