Voorraadbeheer optimaliseren

Voorraadbeheer optimaliseren

Voorraadbeheer optimaliseren voor een betere werking

Het beheren van de voorraad is een moeilijke oefening. Enerzijds wil je genoeg voorraad beschikbaar hebben voor een optimale dienstverlening naar je klanten toe, anderzijds kruipt er snel heel wat geld in een uitgebreide voorraad. Zaak is het vinden van een evenwicht hierin.

Voorraadbeheer optimaliseren

Beschik steeds over de geschikte voorraad

Het voorraadbeheer optimaliseren begint bij een grondige analyse per product. Hierbij wordt gekeken naar welk product in welke tijdspanne hoeveel keer verkocht werd. Door de gemiddelden hiervan na te gaan kan bepaald worden wat de ideale voorraad is voor elk product afzonderlijk. Op basis van software die deze gegevens voor jou genereert, kan het inkoopproces plaatsvinden en heb je ten allen tijde genoeg voorraad maar geen overschot. Het kapitaal dat vrijkomt hierdoor, kan gebruikt worden voor andere investeringen.

Door het implementeren van een degelijk voorraadbeheer is je stock steeds aangepast aan de laatste trends, heb je minder stockageruimte nodig maar kan je toch je klanten steeds voorzien van hun bestelde goederen.

Voorraadbeheer optimaliseren voor een grotere winstmarge

Door het uitsparen van kapitaal door middel van een kleinere stock, zal je bedrijf uiteindelijk een grotere winst genereren. Nieuwe investeringen kunnen gedaan worden en nieuwe producten kunnen aan het aanbod toegevoegd worden waardoor je bedrijf in staat zal zijn verder te groeien en zijn marktpositie te verbeteren.