Trager worden van je computer

externe harde schijf

Hoe ouder je computer wordt hoe meer bestanden er op je harde schijf worden gezet, het is ook niet verwonderlijk dat je computer steeds trager wordt. Je komt op een punt dat je harde schijf vol is en je niets meer op kunt slaan, de kans is steeds groter dat je computer vastloopt. Dan is het goed eens te denken aan een externe harde schijf, ze de data op deze schijf en je computer wordt er niet mee belast. Ook is het ideaal als je grote bestanden mee moet nemen.

Harde schijf van je computer

Om alle gegevens van de computer op te slaan heb je een harde schijf nodig, zonder een harde schijf kan je computer niet bestuurd worden. Behalve de besturing, kun je op een harde schijf ook afbeeldingen en programma’s opslaan. Een externe harde schijf, is zoals de naam ook zegt een harde schijf die buiten de computer wordt gebruikt. In de meeste gevallen wordt deze gekoppeld met een USB kabel aan je computer. Op deze eenvoudige manier sla je documenten en bestanden op. 

externe harde schijf

Vaak direct startklaar

Het is niet heel erg ingewikkeld om met een externe harde schijf te werken, tegenwoordig zijn de meeste direct startklaar. De schijf werkt verder exact hetzelfde als je harde schijf die vast in de computer zit, de schijf komt als aparte schijfstation in beeld. Je hebt dus de keus welk station je wilt gebruiken om verschillende documenten op te slaan, hoe meer ruimte je behoudt op de vaste schijf hoe vlotter de computer zal blijven werken.