Qtum wallet

QTUM Account Abstraction LayerQtum gelooft dat op deze manier smart contracts en decentrale applicaties (DApps) kunnen draaien op een vertrouwde basis, terwijl het platform een solide omgeving biedt voor (applicatie-)ontwikkelaars.

Door de Account Abstraction Layer kan de Bitcoin Core blockchain communiceren met de Ethereum Virtual Machine, waardoor het mogelijk is om smart contracts en DApps veilig en eenvoudig te ontwikkelen op een blockchain welke mogelijkheden biedt die Ethereum nog niet kan bieden. In feite voegt QTUM de betrouwbare en stabiele functionaliteiten van Bitcoin samen met de eindeloze mogelijkheden van smart contracts.

Het Qtum netwerk ondersteunt standaard het simple payment verification (SPV) protocol, waardoor het mogelijk is om lite wallets te gebruiken om smart contracts uit te voeren zonder daarvoor de volledige blockchain te hoeven downloaden / synchroniseren.

Dat is bijzonder handig, omdat lite wallets doorgaans op mobiele apparaten worden geïnstalleerd en ongeveer de helft van al het internetverkeer afkomstig is van smartphones of tablets.

Maak hier gratis je Qtum wallet aan