Pak het professioneel aan en bereik het beste resultaat

seo zoekwoordenonderzoek

SEO zoekwoordenonderzoek speelt een belangrijke rol bij goed gevonden worden. Zoekmachines zoals Google moeten vele miljoenen websites indexeren. Het toekennen van de juiste ranking komt zeer nauw kijken, hierbij spelen allerlei factoren een rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inhoud (content), interne en externe links of de populariteit op social media. Belangrijk is dat de website wordt gevonden op relevante zoekwoorden. Zoekwoordenonderzoek is een cruciaal onderzoek om er voor te zorgen dat een website goed wordt gevonden door geïnteresseerd zoekverkeer. Hoe gerichter het verkeer uit zoekmachines, hoe hoger de conversie en dus resultaat.

seo zoekwoordenonderzoek

Ontdek welke zoekwoorden goed bij de website passen

Zoekwoordenonderzoek is het zoeken naar woorden die te maken hebben met de website. Brainstormen over zoekwoorden is verstandig en vergroot het zoekvolume. Verschillende gratis en betaalde tools helpen om relevante zoekwoorden te vinden. Gebruik Google Adwords om gratis zoekwoordenonderzoek te doen of een betaalde tool zoals Yoast.

Succes bereiken met zoekwoorden importeren

Zoekmachines zoals Google laten zich niet gemakkelijk om de tuin leiden. Zo’n 20 jaar geleden rond het millennium werden zoekmachines massaal gemanipuleerd door overmatig gebruik van zoekwoorden. In deze tijd kon de webmaster nog hele lijsten zoekwoorden toevoegen en werd hierdoor automatisch beter gevonden, zelfs wanneer deze in verborgen html waren geplaatst. Google heeft daarom hard ingegrepen. Wie tegenwoordig succesvol wilt zijn met het importeren van zoekwoorden, pakt dit professioneel aan.

Voorkom een spammerige indruk

Google houdt niet van spam en is er een fors tegenstander van. Wie op zijn site opvallend veel relevante zoekwoorden importeert, loopt het risico om in de zandbak te verdwijnen. Websites waarvan het niet duidelijk is waar ze nu echt om draaien, worden door Google afgestraft. Google hecht er hoge waarde aan om de website nauwkeurig te kunnen inschatten en beoordelen. Ga zo zorgvuldig mogelijk te werk bij SEO zoekwoordenonderzoek.

Handige tips

  • Importeer de zoekwoorden op professionele wijze, bij voorkeur in gewaardeerde content zoals relevante posts.
  • Plaats niet meer zoekwoorden als nodig in de titel of omschrijving. Denk goed na over de meta titel en omschrijving, experimenteer en meet de resultaten.
  • Onderzoek op welke zoekwoorden de concurrentie goed wordt gevonden. Deze techniek wordt veel gebruikt om de beste resultaten te bereiken met zoekwoordenonderzoek.