Minder zwaar, meer efficient

magazijninrichting

Werken in een magazijn is niet altijd een gemakkelijke klus, vooral als u degene bent die de inventaris gaat verplaatsen. De meeste dingen in een magazijn zijn meestal erg zwaar en kunnen gevaarlijk zijn om met de hand op te tillen of over lange afstanden te dragen omdat het vreselijke fysieke schade kan veroorzaken. Dit is de reden waarom de meeste magazijnen ervoor kiezen om te investeren in een heftafel verrijdbaar, een hulpmiddel dat wordt gebruikt om verschillende soorten goederen op te tillen, maar op wielen zodat ze ook kunnen worden vervoerd. Zo kunnen werknemers efficiënter werken, maar ook veiliger voor hun fysieke gezondheid.

Veiliger en betaalbaar

Zoals eerder vermeld, brengt een heftafel verrijdbaar veel voordelen met zich mee, maar een van de belangrijkste voordelen is de extra veiligheid die het magazijnmedewerkers biedt. Het constant tillen van zware producten kan uiteindelijk leiden tot blessures aan rug en schouders en een verkeerde houding. Daarom is het over het algemeen beter om een ​​heftafel te hebben die ook zware producten kan verplaatsen, omdat het het risico op verwondingen en ook uitputting bij werknemers verlaagt. Heftafels zijn ook zeer betaalbaar en onderhoudsarm voor bedrijven, omdat het een hulpmiddel is dat geen regelmatige inspecties vereist en meestal direct bruikbaar is na aankoop.

Andere veiligheidsmaatregelen voor magazijnen

Veiligheid in een magazijn is meer dan het verminderen van het risico op lichamelijk letsel voor werknemers als gevolg van zwaar hijswerk, hoewel werknemers meestal ook trainingen voor dit hijswerk krijgt om lichamelijke schade te voorkomen. Sommige andere veiligheidsmaatregelen zijn meer gericht op algemene veiligheids voorbereidingen en -procedures voor situaties zoals branden of algemene veiligheid van het milieu. Deze omvatten meestal duidelijke nooduitgangen en gemakkelijk toegankelijke draagbare brandblussers. Maar ze dekken ook op de regelmatige inspectie op gaten of andere schade aan de oppervlakken die gevaar kunnen opleveren voor werknemers en machines. Hoe dan ook, er zijn veel veiligheidsmaatregelen die magazijnen ook moeten nemen.