Hoe veilig zijn kluisjes?

locker 6

Kluisjes zijn al jarenlang handige ruimtes waar je je spullen in kan leggen. Het wordt op heel veel verschillende manieren op een goede manier gebruikt. Zo is een kluisje essentieel bij bijvoorbeeld een zwembad, treinstation, festivals en bij scholen. Hoe ze ook gebruikt worden, ze worden vaak gezien als handige ruimtes met meerdere goede doeleinden. Helaas horen we tegenwoordig steeds vaker dat kluisjes, vooral op festivals, worden opengebroken en worden leeggeroofd. Alhoewel we dit vooral horen bij de oude kluisjes en niet bij de nieuwere smart lockers is het alsnog een probleem. Hoe veilig is de huidige situatie en wat moeten we doen om het te verbeteren?

Hoe veilig is de huidige situatie?

De huidige situatie is over het algemeen niet heel erg onveilig. Het is zeker waar dat er de laatste tijd meer misdrijven zijn waar kluisjes bij betrokken zijn maar dat betekent niet dat alle kluisjes onveilig zijn. Zo zijn er praktisch nooit onveilige situaties op de Nederlandse scholen of in zwembaden. DIt gebeurd vooral op festivals en daar is het dan ook het veiligst. Dus wees vooral niet onrustig als je morgen met je kinderen naar het zwembad gaat. Ook kinderen op school hoeven zich geen zorgen te maken aangezien er op scholen ook nooit iets misgaat. Als er daar wel iets mis zou gaan hangen er altijd nog camera’s.

Wat kunnen we verbeteren?

Een van de dingen die we kunnen verbeteren is onze mentaliteit, het achterlaten van hele waardevolle dingen is helaas gewoon niet zo handig. Ook de bedrijven die achter deze festivals zitten moeten dingen beter doen. Zo zijn die oude kluisjes zo snel open te krijgen dat het de criminelen bijna geen tijd kost. Daarom is te adviseren om een overstap te maken naar de smart lockers. Ook is het handig als er veel meer camera’s komen te hangen boven de lockers. Dit om criminelen op heterdaad te betrappen als ze iets willen stelen.