Het gebruik van koolstofvezels en carbon

Zoals al eerder aangegeven hoef je bij het gebruik van koolstofweefsel je weinig zorgen te maken, omdat het gemaakt is tot een betrouwbaar weefsel is. Door de stevigheid en bestendigheid voor verschillende invloeden kan je het op diverse manieren gebruiken als een versteviging van verschillende constructies. Met als voordeel dat het zo licht is dat het geen extra gewicht aan je product toevoegt, wat in de bouw diverse voordelen kan opleveren.

Verschillende manieren toepassen
Doordat je koolstofvezel op verschillende manieren kan toepassen is dit terug te vinden in veel verschillende producten. Doordat het stevig, roestvast en hittebestendig is wordt het gebruikt in motorkappen van auto’s. Zoals bij raceauto’s van de Formule 1 en rallywagen onderdelen. Daarnaast is het terug te vinden in de luchtvaart, zowel wel privé als commerciële vliegtuigen, en in de ruimtevaart. De grootste verklaring hiervoor is het gewicht van het materiaal, in alle drie de gevallen moet je zo min mogelijk gewicht bij je hebben om je te verplaatsen en daar is koolstofweefsel geschikt voor.

Uiteraard word het niet alleen hiervoor gebruikt je kan koolstofvezel namelijk ook terug vinden bij diverse (andere) sporten en sportartikelen. Zo vind je het in polsstokken, roeiboten, zeiljachten, fietsen en in de masten en gieken voor windsurfbranches. Of wat denk je van de orthopedische doeleinden, niks is vervelender dan een zware rolstoel in en uitladen. Door gebruik te maken van koolstofvezel voorkom je dat er extra gewicht aan je product komt te zitten.