Heb je wat concentratie tips voor me?

concentratie tips nodig? Je bent op de juiste pagina gekomen, want wij zijn expert in concentratie en willen je graag tips geven. Er zijn duizenden, zo niet tienduizenden studenten en mensen die een opleiding of cursus volgen, die last hebben van concentratieproblemen. Maar wat als we je vertellen dat je dit kunt verbeteren? De eerste stap is toch echt bij jezelf beginnen. Als je bij jezelf begint, dan is de eerste stap gezet. En het blijven oefenen, dat is de grootste kunst. Natuurlijk is het in het begin moeilijk en dwaal je af. Misschien ben je wel aan het dagdromen of ben je onrustig omdat je nog diverse taken hebt die je moet afmaken. Alles valt te leren, zo ook het verbeteren van je concentratie. Lees hieronder onze concentratie tips!

concentratie tips: onze aanraders

We hebben natuurlijk een aantal aanraders als het gaat om concentratie tips. De allereerste tip is om te kijken naar je werkplek. Is daar een mobiel die je kan afleiden? Het is bewezen dat je je beter kunt concentreren als je mobiel niet in het zicht is. Probeer het maar eens, want als je mobiel in het zicht is, dan wil je er snel op kijken. Zou je iets missen? Wat doen anderen? Ben ik nodig? Het antwoord is nee en je mist niets. Je kunt best even onbereikbaar zijn, want wie verlangt van jou dat je altijd binnen een uur of binnen een paar uur moet reageren? Het is verstandig om jezelf aan te leren dat je offline kunt zijn en blijven. Als mensen je echt nodig hebben, kunnen ze je bellen of weten ze je echt wel te bereiken. Onze volgende tip is om concentratie verhogende muziek te gaan luisteren. Het is bewezen dat Baroque muziek bijvoorbeeld bijdraagt aan een betere concentratie. Klassieke muziek is een optie, of muziek die op 60 bpm wordt afgespeeld. Of ken je binaural beats al? Probeer het maar eens uit, want het werkt echt! 

Onze volgende concentratie tips op een rijtje, waarna een korte uitleg van deze concentratie tips zal volgen:

  • Mediteren
  • (Vaker) lezen 
  • Beweging

Het is een open deur, maar genoeg beweging is gezond. Maar wist je dat het ook kan bijdragen aan een betere concentratie? Dit is bewezen in een aantal onderzoeken. Vaker lezen helpt ook om je beter te kunnen focussen. Tegenwoordig wil men alleen maar op het beeldscherm leren, terwijl lezen toch echt een van de beste leermethodes is. En tot slot, mediteer,  mediteer en mediteer. Je zult misschien niet direct de positieve gevolgen ervaren, maar op de lange termijn doet meditatie veel goeds voor je gezondheid. Zowel mentaal als fysiek. En een bonustip: neem een koude douche in de ochtend of voordat je begint. Wedden dat je direct wakker bent?  

Hoe is het met jouw concentratie gesteld?

Hoe is het eigenlijk met jouw concentratie gesteld en heb je iets aan onze tips? We zijn benieuwd naar jouw verhalen. Heb je zelf ook last van concentratie problemen, of lukt het jou altijd goed om te studeren of te leren? Het is fijn om elkaar te helpen, zo bereiken we collectief meer dan als individu alleen! Meer lezen? Lees verder op persoonlijkeeffectiviteit.nl”>www.persoonlijkeeffectiviteit.nl