Gemakkelijk online cryptocurrency kopen

Je kunt tegenwoordig ook handelen in bitcoins via een broker. Steeds meer online retail brokers bieden hun particuliere klanten namelijk de mogelijkheid om behalve in forex, grondstoffen en wereldwijde aandelen ook te handelen in cryptocurrencies.

Dat gaat via zogenaamde Contracts For Difference, oftewel CFDs. Hierbij wordt het onderliggende instrument (de asset) niet daadwerkelijk aangekocht / verkocht, maar wordt het verschil in koers bij het openen en sluiten van de positie verrekend.


Een voordeel van CFDs is dat er met een hefboom (leverage) kan worden gewerkt, waardoor je met relatief weinig kapitaal kunt handelen.

Het effect van die hefboom — die bij sommige cryptobrokers kan oplopen tot 400:1 — werkt natuurlijk wel twee kanten op: de potentiële winsten zijn groter maar de potentiële verliezen ook. Het is dan ook belangrijk om posities van te voren goed af te dekken met stop losses en profit targets.

Dat gezegd hebbende kunnen bekende, goed gereguleerde cryptobrokers zoals Bitvavo een prima oplossing zijn voor degenen die vooral willen handelen in bitcoins en andere cryptocurrencies en willen profiteren van koersschommelingen, maar (nog) geen handelskapitaal van duizenden euro’s hebben.

Online cryptocurrency kopen kun je altijd het beste doen bij Bitvavo. Bitvavo maakt het mogelijk om je cryptocurrency op te slaan, tevens heb je nog keuze uit 15 andere Altcoins. Je kunt trouwens niet alleen bitcoin kopen. Het is heel gemakkelijk om bij Bitvavo Bitcoin te verkopen. Onderstaand een aantal eigenschappen waarom Bitvavo voor Nederlanders een goede crypto wallet is.