De juiste software voor AGV voertuigen

AGV 3

Wanneer je hebt besloten om te investeren in agv voertuigen om de interne logistieke bedrijfsvoering te versnellen en efficiënter te maken, ben je er vast van op de hoogte dat je ook het juiste agv systeem nodig hebt. De automatisch gestuurde voertuigen kunnen namelijk niet opereren zonder de juiste software. Nu zijn er in principe drie verschillende soorten agv softwares die elk hun eigen functies hebben. We geven je een inkijkje in de verschillende soorten software. Zo weet je zeker dat je de juiste software inzet om het maximale uit je agv voertuigen te halen. De drie softwares zijn Fleet Management Software, Navigation Software en Mapping software.

Fleet Management Software voor agv voertuigen

Het eerste agv systeem dat we je zullen uitleggen is de zogeheten fleet management software. Deze software is een uitstekende keuze voor alle agv voertuigen. Met deze software kun je eenvoudig jouw agv voertuigen beheren en aansturen. Zo kun je vanaf een overzichtelijke interface eenvoudig je magazijn beheren. Daarnaast kun je ook de productieomvang of andere omgevingen binnen uw bedrijfspand beheren. Je kunt er dus zelf voor kiezen welke voertuigen waar worden ingezet voor maximale dekking en efficiëntie. Deze software kan daarnaast ook nog eens eenvoudig worden gecombineerd met andere bestaande systemen zoals MES en ERP. Het is dus een super allround software systeem voor al je voertuigen.

Navigation software en mapping software

Naast de fleet management software zijn er nog twee andere belangrijke software systemen. Wil je gebruik maken van ‘natural navigation’, dan is de navigation software de beste keus. De software staat garant voor eenvoudig gebruik door met de meest simpele instellingen je voertuig startklaar te maken. Daarnaast is de software ook nog eens zeer goed te onderhouden. Met de software kunnen de voertuigen snel de juiste routes lopen. De mapping software daarentegen is een volledig geïntegreerde oplossing wanneer je wilt dat de voertuigen je omgeving in kaart brengen. Ook kun je hiermee eenvoudig nieuwe routes ontwikkelen voor al je voertuigen en de informatie doorvertalen naar het fleet management systeem.