Bij grote klussen in of rond het huis is een container huren een uitstekend idee. Je staat er vaak van te kijken hoeveel afval bij dergelijke projecten vrijkomt. Je denkt misschien dat je dit zelf wel af kunt voeren naar de stort, maar een container huren is echt een veel beter idee. Zou je het zelf gaan afvoeren, dan moet je niet alleen een grote aanhangwagen hebben, je moet dan ook vele malen heen en weer rijden naar de stort. Om nog maar te zwijgen over de benzinekosten en stortkosten die hierbij komen kijken. Speciale afvalcontainers zijn echt de oplossing!

Voordelen container huren

Daar komt nog eens bij dat het verstandig is om verschillende afvalstromen meteen te scheiden. Dat is handig voor de afvalverwerker, maar het is ook beter voor het milieu. Een container huren is dan erg handig. Sterker nog, vaak is het gewoon het handigst om meerdere exemplaren te regelen. Je kunt dan de verschillende afvalstromen meteen tijdens de klus al scheiden. Dat maakt het afvoeren van afval vaak voordeliger en voor afvalverwerkers is dit ook het handigst. Een grote afvalcontainer laten komen betekent bovendien dat je ruimte hebt voor al het afval dat je hebt. Je kunt in deze containers immers heel veel kwijt! Ga je een container huren, dan profiteer je dus van verschillende voordelen:

  • je hoeft zelf niet steeds naar de stort te rijden
  • je bespaart kosten
  • je hebt genoeg ruimte voor al het afval, dus je kunt lekker doorwerken

Wist je dat je bovendien verschillende maten afvalcontainers kunt huren? De kleinsten hebben een inhoud van drie kuub, in de grootste exemplaren kun je maar liefst twintig kuub kwijt. Natuurlijk zitten er ook nog vele maten tussen. Hierdoor kun je eigenlijk altijd wel een container huren die goed aansluit bij de hoeveelheid afval die jij tijdens je klus verwacht!

Verschillende afvalstromen

Zoals gezegd kun je voor diverse soorten afval een container huren. Maar welke afvalstromen worden er nu precies onderscheiden? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schoon puin afvalcontainer, hierin kun je harde steensoorten kwijt en kalkzandsteen, maar ook keramische producten zoals toiletpotten en wasbakken. Voor houtafval kun je een speciale houtcontainer laten komen en voor onderdelen van je dak kies je voor een dakafvalcontainer. Let hierbij wel altijd op wat er wel en niet mag worden afgevoerd in bepaalde containers. Sommige afvalstromen mogen gewoon niet gemengd worden en doe je dat wel, dan kun je een boete krijgen. Naast bouwklussen kun je ook een container huren als je een grote tuinklus hebt. Wil je veel planten uit je tuin halen of wil je een complete nieuwe tuin aanleggen? Dan heb je natuurlijk niet genoeg aan je gewone GFT bak, hier raak je vaak maar 120 liter in kwijt. In grote containers past vele malen meer, maar je moet dan wel bepaalde zaken scheiden. In een groenafvalcontainer kun je bijvoorbeeld struiken en planten zonder kluit doen, snoeiafval en beperkte hoeveelheden gras. Moet je ook grond kwijt? Dan kun je daarvoor een speciale grond container huren. Welke variant jij ook zoekt en in welke maat jij deze ook nog hebt, bij budgetcontainers.nl zul je altijd slagen!