Beton maakt steden minder mooi

Beton cire kleuren zijn een manier om beton nog wat aantrekkelijker te maken maar eigenlijk is dat gewoon allemaal een illusie want beton maakt aan het eind van de dag de steden gewoon minder mooi. Hoe je het ook went of keert, beton zorgt er voor dat een stad er saai uitziet. Maar waarom is het zo dat beton er saaier uitziet? Dat heeft te maken met hoe beton gebruikt wordt en vooral gebruikt werd. Het is een makkelijk materiaal dat grijze en gladde oppervlaktes creëert. Beton is gemakkelijk te maken en het storten van beton is ook redelijk makkelijk.

Je kunt het wat verbeteren

Betonlook verf is een oplossing die je kunt toepassen op het probleem. Het zorgt ervoor dat je beton er wat minder grijs uitziet. Over het storten van beton heb ik trouwens nog wat te vertellen. Ik heb twee keer beton gestort in mijn leven. De eerste keer was niet zo een drama maar de tweede keer was echt verschrikkelijk. Het beton was niet goed gemengd waardoor het moeilijk was om glad te harken. Omdat je met tijdsdruk zit moet je dan meer en sneller kruien. Toen ik klaar was met kruien heb ik echt gewoon op de grond gelegen omdat ik helemaal uitgeput was.

Ga gewoon alles verven

Kalkverf is ook een aanrader om te gebruiken in het algemeen. Zorgt ervoor dat een plek er veel beter uitziet. Dat doet me denken aan iets waar ik het over had in de eerste alinea. Die saaie steden zijn een gevolg van een aantal processen die gaande zijn in de 20e eeuw. Je hebt modernisering, rationalisering en globalisering. Al deze processen samen zorgen ervoor dat mensen de neiging hebben om dingen goedkoop en makkelijk te bouwen. Dat is waardoor we al dat beton in de steden hebben. Als al die vervelende processen er niet geweest waren dan hadden onze steden er heel anders uitgezien en ik ben best wel nieuwsgierig hoe anders dat geweest zou zijn.